Op 4 oktober organiseert het Vreedehuis Atelier zowel een workshop (14:00-16:00u) als een voordracht (20:00-22:00u) onder de titel: Schilderen met blauw. Beide worden gegeven door Wil Uitgeest.

Kosten €30 voor beide samen. De voordracht alleen is €10. Aanmelden voor de workshop: /06-46064661. Voor de voordracht is aanmelden niet nodig.

Kleur is een raadsel. Elk moment anders en toch
hetzelfde! In de workshop gaan we na een korte inleiding met
verschillende blauwtinten aan het werk.
Hierbij gaat het niet om een ‘mooi’ resultaat, maar om
de beleving van de kleur. Door het schilderwerk
naderhand bij elkaar te leggen en te bespreken, zal
iedere deelnemer zijn ervaringen met de wereld van
blauw kunnen verrijken en verdiepen.

In de voordracht zal nader worden ingegaan op het rijke scala aan uitdrukkings-mogelijkheden van de kleur blauw. Door gebruik te maken van Goethes fenomenologische methode zal tenslotte het wezen van de kleur blauw worden omschreven, die zich in al deze verschijningsvormen ‘kenbaar maakt ‘.

Wil Uitgeest deed haar promotieonderzoek naar de kleur blauw met als titel: Bang voor rood, geel en….blauw? Goethe, Merleau-Ponty en fenomenologisch kleuronderzoek

Aanmelden prikbordbericht

Iedereen mag een niet-commercieel bericht plaatsen. Lees hier onze regels. Na het versturen wordt het bericht door de webredactie even gecontroleerd en gepubliceerd. Dan kan enige tijd duren. Berichten worden standaard zes maanden getoond. Voor aanpassingen neem via email contact met ons op.
Kies een rubriek
Geef een titel op
Invalid Input
Schrijf een bericht
Geef je naam op
Invalid Input
Geef een (geldig) e-mail adres op
Akkoord met de voorwaarden is verpicht
Invalid Input
Invalid Input