Regio agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Andere agenda's:

Muziek vanuit de Dierenriem

vrijdag 6 september 19:30 uur

1565077568_1565075786.jpg

Studieweekend van de Sectie voor woord, muziek en euritmie.

Instelling: Elisabeth Vreede huis

Bestand: flyer_weekend_1565075786.pdf

ADRES

Riouwstraat 1
2585 GP Den Haag

Telefoon: 06 2141 2688

E-mail:

Studieweekend van de Sectie voor woord, muziek en euritmie.

Muziek is een hemels geschenk en weerspiegelt een hogere orde. In dit weekend onderzoeken we toonsoorten en intervallen in samenhang met de dierenriem.

We beperken ons tot de vier tekens behorende bij het etherische kruis. Door Hermann Beckh en Ute Knochenhauer zijn de volgende samenhangen geopperd: Tweeling - D-groot - Grote secunde, Jonkvrouw - B-groot - Grote septiem, Boogschutter - As-groot - Kleine sext, Vissen - F-groot - Kwart.

Hoe pakt dat uit? Neem D-groot: een toonsoort die vaak heel stralend en triomfantelijk klinkt. Het Gloria van veel missen staat in D-groot. Ook de periode van de lente heeft een stralend karakter. Het overeenkomend interval (vanuit de basistoon C gezien) is de grote secunde, die getuigt van veel levenskracht.

We doen luisteroefeningen, er worden voorbeelden uit de muziekliteratuur gespeeld, de beelden van de dierenriem worden besproken, maar ook de spraak en de euritmie worden ingezet om de kwaliteiten van de dierenriemtekens met hun toebehoren te verkennen. Het weekend wordt georganiseerd door de Sectie van woord, muziek en euritmie: drie disciplines die elkaar kunnen bevruchten om beter door te kunnen dringen tot de kosmos.

Kosten: € 60, voor studenten € 35,00

Inlichtingen en aanmelden: Jelle van der Schuit (zie contactgegevens)

Zie verder onze flyer.

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista