Regio agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Andere agenda's:

De Fenomenologie van de vorm

donderdag 11 april 10:00 uur

p946587_vormgeven-1.jpg_5463.jpg

Cursus met oefeningen in klei en zachte steen, o.l.v. Joost Poel.

Instelling: De Beeldhouwwinkel

ADRES

Maanweg 68
2516 AA Den Haag

Telefoon: 070 306 0655

E-mail:

Website

Cursus met oefeningen in klei en zachte steen, o.l.v. Joost Poel.

Door de ontwikkeling van de beeldhouwkunst sinds het einde van de vorige eeuw is de vorm, net als de kleur, zelfstandig geworden. De vorm hoeft allang niet meer uitsluitend de gestalte van goden, mensen dieren, enz. weer te geven, ze heeft een eigen leven gekregen. Dit gaat verder dan de zgn. abstracte kunst, omdat deze vormentaal niet verwijst naar natuurlijke vormen. Op een raadselachtige manier blijkt er in de vormenwereld zelf een soort ordening te zijn wanneer je deze terugbrengt naar zijn meest basale kenmerken. Daarmee gaan we aan de slag.

In de cursus gaan we dit eigen-leven van de vorm onderzoeken met verschillende oefeningen in klei en zachte steen. Thema’s die aan bod komen zijn:

Het spel van massa en ruimte, kracht of verstarring. De kromming van het vlak en de vlakspanning. De ontmoeting van vlakken in lijnen, kanten en punten. Het dubbel gekromde vlak, de dynamiek en leven in het beeld. Hoe kan je de werking van de vorm in een beeld helder krijgen en verwoorden, anders dan mooi of lelijk?

Datum: donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2019

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Kosten: € 225,00 incl. lunch en basis materiaal

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista