Regio agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Andere agenda's:

Licht en Duisternis

donderdag 11 april 14:00-17:00 uur

bcbfdeabdecb_1547151860.jpg

Workshop o.l.v. Wil Uitgeest.

Instelling: Het Vreedehuis

ADRES

Riouwstraat 1
2585 GP Den Haag

E-mail:

Website

Workshop o.l.v. Wil Uitgeest.

Licht in het duister

In de lente als het licht de duisternis steeds verder terugdringt, vertelt Wil Uitgeest drie verhalen waarin licht en duisternis centraal staan. Licht en duister zoals onze ogen dit waarnemen, licht en duisternis in onze eigen belevingswereld en innerlijk licht, dat ook kan stralen wanneer het oog slechts duisternis ontmoet.

Het eerste verhaal gaat over een kunstwerk op de Documenta in Kassel (een overzichtstentoonstelling van hedendaagse kunst in Kassel, eens per vier jaar) Dit kunstwerk bestond uit een stikdonkere ruimte met niets erin. Kunst?! Ja, op het moment dat je als toeschouwer na lang ronddolen ziende werd tussen de blinden…

Het tweede verhaal komt uit de Haft Paykar, het meesterwerk van de sufi-dichter Nizami uit de 12e eeuw. Het gaat over sjah Bahram die 7 vrouwen heeft. Zij wonen elk in hun eigen paviljoen, waarbinnen alles de kleur heeft die hoort bij één van de 7 planeten. Op de avond van de zaterdag (saturnus-dag) bezoekt hij de zwarte prinses. Zij vertelt hem over een stad in China waar alle mensen in het zwart lopen. Haar verhaal onthult hun geheim, dat met heimwee te maken heeft.

In het derde verhaal maak je kennis met een kunstwerk van Anish Kapoor, De oorsprong van de wereld. Dit werk bestaat uit een groot ovaal zwart gat, in een schuinstaande wand. In dit verhaal laat de ik-figuur die op haar negende jaar een bijna-doodervaring heeft gehad, haar licht in dit diepzwarte ovale gat schijnen.

Na de pauze volgt een licht/duister teken-oefening met een nabespreking.

Kosten: € 35,00

Opgave: per e-mail.

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista