Regio agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Andere agenda's:

Parzival: de zoektocht naar de Graal

dinsdag 24 september 19:45 uur

1563267542_1563267312.jpg

Cursus o.l.v. John Hogervorst.

Instelling: De Zonneboom

ADRES

De Laat de Kanterstraat 5
2313 JS Leiden

Telefoon: 071 512 3137

E-mail:

Website

Cursus o.l.v. John Hogervorst.

In de Middeleeuwen bloeiden vele verhalen over de zoektocht naar de Heilige Graal. In onze tijd leeft de fascinatie voor de Graal nog op allerlei manieren voort en ook in de vrijeschool heeft het verhaal van de zoektocht nog een plaats.

Dat is niet vreemd, want het verhaal van de graalzoeker Parzival bevat een schat aan thema’s en gebeurtenissen die ook voor de moderne mens, die steeds individueler door het leven gaat, heel herkenbaar is. De beeldenrijkdom van het verhaal vormt een ‘opstapje’ naar een verborgen wijsheid die wij als een kostbare schat uit het verhaal kunnen opdiepen. In drie avonden wordt steeds een deel van het verhaal verteld, en is er daarna inleiding en gesprek over de rijkdom die we hier kunnen vinden.

John Hogervorst heeft zich tientallen jaren met dit verhaal beziggehouden, schreef er meerdere publicaties over en heeft het verhaal op vele plaatsen verteld en verduidelijkt in cursussen en voordrachten.

Data: dinsdagavond 24 september, 1 oktober, 8 oktober 2019

Tijd: 19.45 - 21.45 uur

Kosten: € 45,00 (inclusief BTW)

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista