Schilderen

Hans-Dieter Appenrodt is een vrij gevestigd schilder in Den Haag. Hij is op zoek naar het wezenlijke van het samenspel van vorm en kleur.

Carin Anderson. Het werk van Carin Anderson appelleert aan de universele ontwikkelingsweg die in ieder mens ligt en vindt zijn plek vooral in kerken en andere toegankelijke (spirituele) ontmoetingsplaatsen.  Atelieradres: Prinsegracht 14a 4.3  Den Haag, 06-46064661. Regelmatig organiseert zij cursussen en workshops in het atelier van het Vreedehuis.

Emerald Stichting organiseert internationale schildercursussen geïnspireerd door het werk en de studies van Liane Collot d'Herbois.

 

Beeldhouwen

Noha Obeid vindt haar inspiratie in het beleven van de tegenstellingen als in mooi en lelijk, transparant en massief, kwaad en goed, heden en verleden en abstract en figuratief. Zij werkt met natuurlijke materialen, zoals allerlei soorten steen, half edelsteen, brons en hout. Het veranderen van de materie te realiseren en te beleven boeit haar bijzonder.

De beeldhouwwinkel organiseert cursussen voor beginners en gevorderden met diverse materialen.

 

Glas

De euritmiste Adriana van Beek brengt in haar werk als glazenier beweging in glas. Kleur, vorm en inhoud worden door de transparantie van het materiaal en de werkingen van het licht tot leven gewekt. Hier zijn enige voorbeelden.