De Euritmiepraktijk van Lisa Dunker organiseert cursussen voor volwas­senen en kinderen. Men kan er ook terecht voor euritmietherapie.

De euritmieschool Pyrola biedt in het Vreedehuis de kinderen spelenderwijs en vanuit hun fantasie de mogelijkheid om door beweging en dans hun eigen creativiteit ontdekken.

Adriana van Beek werkt elke woensdagavond en donderdag­ochtend in het Vreedehuis met geïnteresseerden aan de kosmische krachten in Klank en Muziek. In de woordeuritmie wordt gewerkt aan basisoefeningen en het zichtbaar maken van gedichten.  De tooneuritmie is met pianomuziek en soms cello; stukken van Bach. Händel en andere klassieke en moderne componisten. Zie ook de website.

Marleen Matthijsen - De Jonge organiseert wekelijks op woensdagochtend een cursus over de grondelementen van de woordeuritmie; de vier weekspreuken die in het vroege voorjaar rondom Pasen zijn gesitueerd (nr. 46 en 51 en ook nr. 52 en 1).  Meer informatie.

Stichting Boilerhouse, een culturele broedplaats waar ‘beweging’ in de breedste zin van het woord creatief en experimenteel de relatie tussen kunsten onderzoekt Boilerhouse initiëert en verzorgt culturele projecten op boeiende locaties.

De website van het landelijke euritmie-impresariaat biedt een algemeen overzicht van historie, achtergronden en activiteiten.