Het gebouw De Zalen aan de Riouwstraat is tot december gesloten i.v.m. een renovatie. Hoe gaat het nu met de verbouwing en de plannen rond de Riouwstraat 1? Hieronder een verslag van Stephan Jordan, de nieuwe locatiemanager (augustus 2017):

Met de sluiting van De Zalen op 1 juli jongstleden is de periode van verbouw ingeluid. De laatste gebruikers waren 40 jonge leden van de Antroposofische Vereniging uit heel de wereld, bijeen voor de oprichting van de Nederlandse jeugdsectie. Een bijzondere, inspirerende bijeenkomst. Op de ochtend van hun vertrek ging de sloophamer in het pand. Muren werden doorgebroken, waarmee direct zichtbaar werd hoe de begane grond het gewenste 'open karakter' krijgt.

Je kunt nu vanuit de entree tot aan de Rode zaal kijken en tot achter in de serre. In de bouwvak werd al het asbest verwijderd, veel meer dan vooraf gedacht. Een tegenvaller dus. Maar de rest van de bouw verloopt volgens plan: in de kelder is al begonnen met het stucwerk en op alle etages zijn nieuwe netwerken aangelegd: brandveiligheid, waterleiding en elektra.

Stap voor stap wordt het resultaat zichtbaar, terwijl blijkt hoe nodig deze verbouwing was qua brandveiligheid en moderne regelgeving, nog even los van de wensen om het pand nieuwe functionaliteiten en egard te geven. In de komende maanden bouwen we met ons team aan de opzet voor de nieuwe onderneming. Ik hoop daarover in de volgende nieuwsbrief meer te kunnen berichten. Of er een nieuwe naam voor De Zalen komt is nog niet besloten, ook daarover later meer!

Situatie serre augustus 2017
Nieuwe ondervloer in de serre
Ruimte op de 1e en 2e etage nu de brandwering weg is
Nissen voor kunst in het trappenhuis
Doorkijk vanuit de entree naar de rode zaal
Asbestverwijdering
Schilderwerk buitenzijde: verschil tussen 1e en 2e etage goed zichtbaar
Doorkijk naar de serre vanuit de entree