Regio agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Andere agenda's:

Elisabeth Vreede in Leiden

zaterdag 29 september 13:30-17:30 uur

p45222_vreede.jpg_4840.jpg

Antroposofie en Astronomie. De presentatie van de Nederlandse vertaling van het astronomische werk van Elisabeth Vreede. Een middag waarop leven en werk van Elisabeth Vreede centraal staan, met sprekers, beeldende kunst en gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Instelling: De Nieuwe Energie

ADRES

3e Binnenvestgracht 23
2312 NR Leiden

E-mail:

Antroposofie en Astronomie. De presentatie van de Nederlandse vertaling van het astronomische werk van Elisabeth Vreede. Een middag waarop leven en werk van Elisabeth Vreede centraal staan, met sprekers, beeldende kunst en gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

In 2018 is het 75 geleden dat Elisabeth Vreede overleed. Zij werd geboren in Den Haag en studeerde astronomie en wiskunde in Leiden van 1900-1906. Later was zij lange tijd naaste medewerker van Rudolf Steiner en werkte o.a. in Duitsland en Zwitserland. In de jaren 1927-1930 schreef zij maandelijks vanuit Zwitserland zgn. 'Rundschreiben', duitstalige artikelen in briefvorm over de geesteswetenschappelijke achtergronden van astronomische onderwerpen.

Deze 36 artikelen die één geheel vormen, zijn later in boekvorm verschenen, in o.a. het Duits, Frans en Engels. Maar een Nederlandse vertaling bestond nog niet. Het werk van Elisabeth Vreede is nog steeds vernieuwend en actueel. Daarom is het nu tijd om dit toegankelijk te maken voor het Nederlandse taalgebied en presenteren wij op deze middag de vertaling van dit boek, getiteld Antroposofie en Astronomie.

Tijdens dit evenement zal er een inkijkexemplaar zijn om een indruk te geven van de vertaling en de vormgeving van dit boek. Het boek zelf zal niet lang daarna verschijnen bij Uitgeverij Nachtwind. De uitgever, Hapé Smeele zal aanwezig zijn met een boekentafel met voorbeelden uit zijn fonds. Tijdens dit evenement kan er worden ingetekend op het boek.

De middag wordt opgeluisterd door sprekers die komen vertellen over Vreede, o.a. over haar studententijd in Leiden.

Op de locatie is een expositie van schilderijen van Brigitte Beck, die de omslag en een achttal schilderijen voor het boek heeft gemaakt. De Nieuwe Energie is in deze periode namelijk een centraal punt in de Leidse Kunstroute.

De realisatie van dit evenement en de uitgave van het boek worden mede mogelijk gemaakt door de mathematisch astronomische sectie van de AViN en het Elisabeth Vreede Instituut i.o.

Na afloop van de bijeenkomst is er een hapje en een drankje.

Werkgroep Elisabeth Vreede

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista