Regio agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Een overzicht van lopende cursussen staat elders. Er is ook een afzonderlijke ledenagenda.

De groene slang en de witte lelie

woensdag 23 mei 20:00 uur

groeneslang_1517084030.jpg

Voordracht door Lisette Buisman.

Instelling: Vreedehuis

ADRES

Riouwstraat 1
2585 GP Den Haag

E-mail:

Website

Voordracht door Lisette Buisman.

Wat Goethe voor het wezen van de ziel beslissend acht, wordt aanschouwelijk gemaakt in zijn sprookje van de groene slang en de witte lelie. Goethe voelde dat de initiatie in ieder mens kan worden voltrokken en dat toont ons zijn sprookje in de meest eminente zin. Hij maakt ons met nadruk opmerkzaam op het feit dat wij eerst bepaalde dingen moeten overwinnen, willen wij ooit zover komen.

We zien dat in dit verhaal de jongeling niets anders is dan de representant van de eerlijk strevende mens. Hij, die innerlijk een volkomenheid probeert te ontwikkelen (mede door de gouden, zilveren en bronzen koning die hem hun wijsheid hebben geschonken), om zich met de jonkvrouw, witte lelie, te kunnen verbinden. Het offer van de groene slang is hiervoor nodig. Op deze avond willen we ons in dit mooie sprookje verdiepen. Ons zodanig in de beeldentaal onderdompelen, dat deze initiatie in ons mee kan resoneren.

Toegang € 10,00.

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista