Agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Een overzicht van doorlopende cursussen staat elders. Er is ook een afzonderlijke ledenagenda.

De Verenigde Staten van Europa: droom of nachtmerrie?

dinsdag 20 februari 20:00 uur

europa_1517081430.png

Voordracht door Ton Jansen.

Instelling: Vreedehuis

ADRES

Riouwstraat 1
2585 GP Den Haag

E-mail:

Website

Voordracht door Ton Jansen.

Al meer dan een mensenleven is de eenwording van Europa aan de gang. Het enthousiasme erover wordt echter met de dag minder, de problemen stapelen zich op. Het moet duidelijk anders, maar hoe dan? Hoe kan Europa uitgroeien tot een samenleving, waar een hecht verband bestaat tussen de naties, zonder dat dit ten koste gaat van de culturele verscheidenheid en de ontwikkeling van de vrije individualiteit? Welke structuur is nodig? Wat moeten we hiervoor doen? En welke verborgen krachten zijn hier aan het werk die dit trachten te verhinderen?

Uitgaande van de inzichten van Rudolf Steiner willen we dit vraagstuk aan de hand van concrete voorbeelden uit verleden en heden bezien om zo meer zicht te krijgen op het ogenschijnlijk zo verwarrende tijdsgebeuren, en tegelijk op onze eigen plaats daarin.

Toegang € 10,00.

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista