Agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Een overzicht van doorlopende cursussen staat elders. Er is ook een afzonderlijke ledenagenda.

Goethe als inspiratiebron voor de antroposofie

woensdag 11 april 20:00 uur

goethe_stieler_1517526337.jpg

Lezing door Sebastiaan de Vries.

Instelling: Elisabeth Vreedehuis

ADRES

Riouwstraat, 1
2585 GP Den Haag

Telefoon: 06 5327 1035

E-mail:

Website

Lezing door Sebastiaan de Vries.

Tweede lezing; eerste over Schiller op 14 maart.

Goethe was de ongekroonde koning van het Duitse Idealisme. Indien hij de kentheorie van zijn eigen natuurbeschouwing opgeschreven had, dan had hij daarmee de stroming van het Duitse Idealisme een filosofische afronding gegeven. Pas Steiner heeft deze wijsgerige basis na 10 jaar studie in het Goethe-archief in Weimar opgeschreven.

Veel van Goethe's werken bevatten bronnen voor cultuurvernieuwing. Het Sprookje toont in beeldentaal verborgen aspecten van het sociale leven, de Faust gaat over de ontwikkeling van de moderne mens in verbinding met het kwaad, in de Metamorfose van de planten gaat het erom het denken beweeglijk te maken en door te dringen tot diepere inzichten in het plantenrijk.

Dit zijn slechts enkele aspecten van Goethe's werk en denken. Zijn leven zelf was ook een inspirerende bron voor innerlijke cultuurvernieuwing en is dat nog steeds.

Toegang € 10,00.

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista