Agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Een overzicht van doorlopende cursussen staat elders. Er is ook een afzonderlijke ledenagenda.

Bouwstenen voor een gezonde samenwerking

woensdag 28 maart 13:30 uur

Cursus met John Hogervorst.

Instelling: De Zonneboom

ADRES

De Laat de Kanterstraat 5
2313 JS Leiden

Telefoon: 071 512 3137

E-mail:

Website

Cursus met John Hogervorst.

Samenwerken lijkt tegenwoordig moeilijker dan ooit. Dat klopt ook wel, want de moderne mens is een individueel en eigenzinnig wezen. In drie bijeenkomsten gaan we op zoek naar bouwstenen die geen garantie maar wel voorwaarden voor een gezonde samenwerking zijn. In een goede samenwerking wordt vruchtbaar gewerkt aan het doel van de organisatie (onderneming, school, vereniging, …) terwijl tegelijkertijd ook alle betrokkenen tot hun recht kunnen komen. Samenwerken is (ook): voorwaarts bewegend steeds opnieuw evenwicht scheppen.

In de eerste bijeenkomst onderzoeken we de basis voor het samenwerken: - de sociologische basiswet- de sociale hoofdwet- het sociale oerfenomeen- individueel en gezamenlijk werken aan de kwaliteit van de samenwerking.

In de tweede bijeenkomst staat de sociale driegeleding, als oerbeeld van het gezonde samenwerken, centraal en behandelen we onder meer: - de vormgeving van het samenwerken- het ordenen en beoordelen van vragen, uitdagingen of problemen- de gespreks- en vergadercultuur.

In de derde bijeenkomst staan praktijkervaringen centraal: - bespreking van praktijkervaringen met het samenwerken op basis van de sociale driegeleding- inbreng en bespreking van praktijkvragen en casussen van deelnemers.

De bijeenkomsten worden zó opgebouwd dat er in elke bijeenkomst ruimte is om de aangereikte stof met eigen praktijkvragen te verbinden.

Datum: woensdag 28 maart, 11 en 25 april (locatie Leiden)

Tijd: 13.30 tot 16.30 uur

Kosten: € 85,00 (incl. btw)

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista