Regio agenda

In deze agenda staan alle voor Den Haag, Leiden, Zoetermeer en Delft aangemelde komende activiteiten op Antrovista. Een overzicht van lopende cursussen staat elders. Er is ook een afzonderlijke ledenagenda.

Raku stoken

vrijdag 8 juni 10:00 uur

raku_1523031627.jpg

Cursus o.l.v. Maaike van de Gevel en Felo Hettich.

Instelling: De Beeldhouwwinkel

ADRES

Maanweg 68
2516 AA Den Haag

E-mail:

Website

Cursus o.l.v. Maaike van de Gevel en Felo Hettich.

Tijdens deze keramiek cursus maak je kennis met het Raku stoken. Raku is een van oorsprong Japanse techniek die garant staat voor een beleving van hitte en avontuur. Op dag 1 maak je enkele stukken gebruiksgoed van klei met veel chamotte. Je kan opbouwen uit ringen, een mal gebruiken, of platen klei aan elkaar zetten (maximaal 3 werkstukken per persoon van bescheiden formaat). In de week die volgt wordt het werkgedroogd en biscuit gebakken.

Op dag 2 maken we de speciale Raku-glazuren aan, daarna glazuren we de werk-stukken en stoken vervolgens buiten de Raku-oven op. Als de werkstukken in de oven rond de 900 - 1000 °C zijn is het glazuur op het werk vloeibaar. Dat is het moment om de oven te openen. Het glazuur craqueleert zodra het in de koude buitenlucht komt. Het werk gaat direct in een zaagselton met deksel. Het zaagsel gaat smoren en daar waar geen glazuur op het werk zit ontstaat de typerende diepzwarte kleur door reductie van de klei. Vervolgens wordt het werk snel afge-koeld in water en wordt er zichtbaar hoe het cra-quelé in het glazuur zich heeft gevormd. De magie van de Raku wordt beleefbaar!

Data: 8 en 15 juni 2018, 10.00-16.00 uur

Docenten:

Kosten: € 180,00 incl. klei & raku-glazuur, 2 x broodlunch, koffie & thee.

Aanmelden via de website.

Deze agenda pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
de gezamenlijke antroposofische agenda
AntroVista